Окръжната прокуратура в Хасково оневини ирански шофьор, внесъл у нас

...
Окръжната прокуратура в Хасково оневини ирански шофьор, внесъл у нас
Коментари Харесай

Оневиниха иранския шофьор, внесъл у нас близо 300 кг хероин

Окръжната прокуратура в Хасково оневини ирански водач, внесъл у нас близо 300 кг хероин на стойност над 26 милиона лв.. Мотивът - не знаел какво транспортира, заяви bTV.

Единствен арестуван по делото остава турски жител, който разговарял няколко пъти с иранеца по телефона преди доставката на дрогата.

Трафикът на опиата от Техеран към Пловдив е засечен преди година на българската митница. Хероинът е открит в машина за боядисване в камиона на водача Саид Хасан Рамазани.

Сега от главен обвинен той е напълно оправдан. Още през август прокурорът го е пуснал от ареста под гаранция от 5000 лева, с което е изненадал даже юристът му.

Веднага с излизането от ареста обвиненият отпътува за Иран, а в този момент приказва пред bTV през смарт телефона на юриста.

" Единствено изпращачът и получателят могат да бъдат отговорни, тъй като са се договорили. Ние няма по какъв начин да бъдем отговорни, тъй като ни поръчват, товарим и си вършим работата ", описа той.

Властите в Иран са задържали изпращача на машината с дрогата, само че отразеният по документи адресат у нас се търси.

На срещата с водача е задържан турски жител, който е уговарял по телефона приемането на машината. Без да познава водачът и стоката, той бил помолен да му се обади с претекста, че турският му е по-добър, твърди юристът му.

След въпроси на bTV от прокуратурата оповестиха, че внасят обвинителен акт против турчина и изчезналия адресат на машината Неждет Арслан, a приключват следствието против иранеца поради липса на предумисъл.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР