Окръжната прокуратура в Благоевград се самосезирала след разпространението в медиите

...
Окръжната прокуратура в Благоевград се самосезирала след разпространението в медиите
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява Югозападния университет за корупционни практики

Окръжната прокуратура в Благоевград се самосезирала след разпространяването в медиите на информация по отношение на съществуването на корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

По случая е формирана кореспонденция и е предоставена инспекция на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ в ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград за определяне съществуване на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент.

Наблюдаващият прокурор е дал подробни инструкции , касаещи инспекцията на информацията, съдържаща се в изявленията. Тя включва снемане на пояснения както от подалия сигнал до Министерството на образованието и науката по отношение на непозволената активност , по този начин и от други лица, осведомени със случая и тези, посочени като участници .

В хода на инспекцията се откриват лица, отговарящи за документооборота при провеждането на изпитите, нанасянето на оценките в протоколите и предаването им на съответния чиновник. Наред с това се откриват и чиновници, носещи отговорност за основните книги на магистърските стратегии в Правно-историческия факултет, като следва да бъдат приложени и относими към случая документи. Извършват се графически информации на автограф и почерк .

Наблюдаващият преписката прокурор е дал детайлни инструкции за инспекция на данни , касаещи лица, получили дипломи без полагане на изпити, като инспекцията ще завърши до 20 март .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР