Окръжната прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт

...
Окръжната прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев отива на съд за безстопанственост за 3 млн. лв.

Окръжната прокуратура – Благоевград е внесла в съда обвинителен акт за занемареност против някогашния кмет на Гърмен и някогашен народен представител от Движение за права и свободи Ахмед Башев.

Според държавното обвиняване на кметския пост, който Башев освободи още преди шест години, той не е направлявал добре строителството на общински път, вследствие на което страната е ощетена с над 3 млн. лева Наказанието за това закононарушение е сред 2 и 8 години затвор.

Башев беше кмет на общината сред 1999 и 2013 година През 2005 година мощен дъжд развалил пътя сред селата Огняново и Рибново в общината, а комисия, назначена от кмета, предложила да се построи различен 11-километров път с планирана стойност 905 425 лева

Прокуратурата е открила, че към юни 2010 година община Гърмен е получила от Постоянната комисия за отбрана на популацията при бедствия, повреди и произшествия към Министерски съвет за създаване на път от с. Осеново до с. Рибново общо 17.4 млн. лева В известието на прокуратурата не се прецизира за какво отпуснатата пет години след произшествието сума е над 17 пъти по-голяма от първичната прогноза.

Според прокуратурата Башев е подписал контракт с компанията - строител без да уговори цената и да посочи размера на работата, позволил е строителството без да е издадено позволение, никой не е направлявал строителните работи, само че Башев подписвал платежни документи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР