Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа турския гражданин

...
Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа турския гражданин
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа турски гражданин, обвинен в опит за контрабандно пренасяне на над 4 килограма злато

Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за период до 72 часа турския жител Ф.У. Той е упрекнат за това, че е направил опит контрабандно да придвижи през границата на страната от България към Турция 4.056 кг злато. Престъплението е осъществено на 07.02.2024 година на ГКПП-Лесово, обл. Ямбол. Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.1, б. " д ", вр. чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс.
 
Установено е, че обвиненият е лидер на товарен автомобил с непозната регистрация, който дошъл на българския митнически пункт към 15.00 часа на горепосочената дата. Водачът на транспортното средство е декларирал, че няма нищо за обявление.
 
При осъществената митническа инспекция на транспортното средство и багажа на водача, инспекторите откриват два пакета, увити с черно тиксо. Те са били укрити в джоб на зимно яке, сложено върху шофьорската седалка. Установено е, че пакетите съдържат 8 кюлчета и 2 отливки от жълт метал.
 
Според резултатите от осъществената експертиза, кюлчетата с общо тегло 2000 грама са от капиталово злато 24 карата (проба 999.9), а отливките с тегло 2056 грама са направени от злато 14 карата (проба 585). Общата стойност на златните произведения възлиза на 380 697 лв..
 
Предстои Окръжна прокуратура-Ямбол да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " във връзка с обвинения.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР