Окръжна прокуратура – Видин постигна осъдителна присъда спрямо 66-годишния С.В.,

...
Окръжна прокуратура – Видин постигна осъдителна присъда спрямо 66-годишния С.В.,
Коментари Харесай

12 години затвор за наркотрафик през ГКПП Видин – Калафат и държане на хероин с цел разпространение

Окръжна прокуратура – Видин реализира неоправдателна присъда по отношение на 66-годишния С.В., упрекнат за контрабанда и нелегално държане на високорисково наркотично вещество за разпространяване.

На 09.08.2020 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин – Калафат, чиновници в Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “, отдел „ Бюро с наркотрафика - Дунавска “, звено Лом, спрели за инспекция излизащия от страната лек автомобил. При извършен диалог с лидера на транспортното средство С.В., той обяснил, че пътува по работа за Чехия. МПС било съпроводено за осъществяване на щателна митническа инспекция.

При премахване на истинските пластмасови кори и изолацията, покриваща пода, във фабричните кухини пред шофьорската и пасажерските седалки, били открити 2 тайника. Те представлявали железни кутии с правоъгълна форма, облицовани с оловна ламарина и изрязани капаци.

Попитан за тях, лидерът дал отговор, че транспортира „ трева “. Обяснил на митническите чиновници, че това му е казано от мъж, който го е наел за тази цел.

При отварянето на тайниците били открити 33 пакета с правоъгълна форма, обгърнати с транспарантно тиксо, съдържащи пресовано бежово прахообразно вещество. Извършеният полеви наркотест реагирал на хероин. Общото тегло на дрогата е 16122,58 грама.

Според заключението на направената физикохимична експертиза, наличието на дейния съставен елемент диацетилморфин в откритото вещество е от 5,12% до 82,38%. Общата стойност на дрогата възлиза на сумата от 826225,70 лв..

С неоправдателната присъда на подсъдимия С.В. е наложено наказване от 12 години „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване и санкция в размер на 120000 лв.. Тя може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР