Окръжна прокуратура в Шумен ръководи разследване за умишлено убийство на

...
Окръжна прокуратура в Шумен ръководи разследване за умишлено убийство на
Коментари Харесай

Прокуратура в Шумен разследва умишлено убийство на 71-годишен мъж

О кръжна прокуратура в Шумен управлява следствие за съзнателно ликвидиране на 71-годишен мъж в село , покрай град Нови пазар, който живеел в обитаемото място със сина си, оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По данни на правосъдната институция закононарушението е осъществено на 24 октомври. Сигнал, че нещо се е случило със брачна половинка ѝ, подала 64-годишна жена. Тя потърсила подпомагане от органите на Министерство на вътрешните работи, защото нямала връзка с мъжа си от известно време. На посочения от нея адрес незабавно били изпратени полицейски екипи. В една от стаите на парцела било открито тялото на 71-годишния мъж. Извършеният оглед посочил, че по него има забележими следи от принуждение . Установено било, че гибелта на мъжа е настъпила вследствие на умишлени дейности.

От събраните досега доказателства 3 5-годишният наследник на жертвата има съпричастност към случилото се . С.Р. е арестуван за период до 72 часа, като следва да бъде притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 116 от Наказателния кодекс. Спрямо него са подхванато дейности по член 70 от Наказателно-процесуален кодекс и в Окръжния съд ще бъде импортирано искане за настаняването му за проучване в психиатрично заведение, защото има данни, че той страда от психологични разстройства.

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под управлението на Окръжната прокуратура в Шумен. Назначени са съдебно-медицинска, съдебно-психиатрична и ДНК експертизи за изясняване на всички обстоятелства и условия за тежкото закононарушение.

Информация по случая бе дадена през днешния ден на конференция по-рано през днешния ден от административния началник на Окръжната прокуратура в Шумен Орлин Куздов и от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града старши комисар Георги Гендов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР