Окръжна прокуратура – Търговище поема работата по досъдебно производство във

...
Окръжна прокуратура – Търговище поема работата по досъдебно производство във
Коментари Харесай

Акушерка е подведена под отговорност за смъртта на новороденото в Търговище

Окръжна прокуратура – Търговище поема работата по досъдебно произвеждане във връзка със, откакто бебето е умряло, оповестиха от държавното обвиняване.

Първоначално следствието се ръководеше от Районна прокуратура – Търговище и беше формирано по член 128 от Наказателен кодекс. В хода на работата по случая обаче се открило, че се касае за действие по член 134 от Наказателен кодекс – причиняване на телесна щета заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на висока заплаха, прецизират от там. Акушерка, изпълнявала служебните си отговорности във времето, когато се е случил случаят, е привлечена към наказателна отговорност.

Към сегашния миг действието ще бъде преквалифицирано като закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс – причиняване на гибел заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на висока заплаха. С оглед новата подготовка, делото се разпорежда на следовател от Окръжния следствен отдел, осведомят още от прокуратурата. Назначена е спомагателна сложна правосъдно – здравна експертиза за определяне механизма на нанесената телесна щета, довела до гибелта на новороденото.

Работата по изясняване на случилото се продължава под надзора и управлението на Окръжна прокуратура – Търговище.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР