Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем П.И., на 37 г.,

...
Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем П.И., на 37 г.,
Коментари Харесай

Обвиниха 37-годишен мъж от Стара Загора за марихуана за 300 365 лева

Окръжна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен П.И., на 37 година, за това, че на 28.11.2023 година в гр. Стара Загора без съответно позволение е държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции - марихуана, с общо чисто тегло 15 018 грама, на обща стойност 300 365 лева, като наркотичните субстанции са в изключително огромни размери - закононарушение по чл.354а ал.1 от Наказателния кодекс.

Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

На 28.11.2023 година, към 17 часа, на входа на гр. Стара Загора, патрулен автомобил на ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора спрял за рутинна инспекция товарен автомобил, марка „ Ситроен Берлинго “. Колата е била ръководена от П.И.

В условия на необходимост е било осъществено претършуване и изземване на автомобила, при което са били открити 15 броя пакети със суха зелена тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана с чисто тегло 15 018 грама, чиято стойност е 300 365 лв..

Обвиняемият П.И. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Действията по следствието не престават.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР