Окръжна прокуратура - София е разпоредила проверка, свързана с продажба

...
Окръжна прокуратура - София е разпоредила проверка, свързана с продажба
Коментари Харесай

Извършват се проверки в аптечната мрежа на територията на Софийска област

Окръжна прокуратура - София е разпоредила инспекция, обвързвана с продажба на лекарствени артикули в аптечната мрежа на територията на Софийска област.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 2039
Целта е предприемане на ограничения за попречване на продажбата им на спекулативни цени, в изискванията на усложнена епидемиологична конюнктура в страната. Извършването на инспекцията е било предоставено на Регионална здравна ревизия, Регионална дирекция на комисията за отбрана на потребителите, Териториална Дирекция на Национална агенция за приходите и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи гр. София.

Аптекар: Спекулата в този миг е неморална

Към сегашния миг контролните органи са ревизирали редица аптеки, определени на инцидентен принцип, а точно - 9 в гр. Ботевград, 6 в гр. Ихтиман, 6 в гр. Елин Пелин, 3 в гр. Костинброд, 8 в гр. Самоков, 4 в гр. Сливница, гр. Божурище и гр. Драгоман.

В резултат на осъществените инспекции са били установени четири случая на нарушавания в гр. Елин Пелин. Те касаят липса на обозначени цени на изложените артикули и открита разлика сред наличните пари в касата на комерсиалния обект и действително осъществените продажби. Не са били открити случаи на далавера с цените на медикаментите.

Работата, обвързвана с осъществяването на инспекции, продължава под надзора на Окръжна прокуратура - София и съответните районни прокуратури, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2039  Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19 Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19  Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати  1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид 1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР