Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 43-годишният Светослав Каменов, убил

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 43-годишният Светослав Каменов, убил
Коментари Харесай

Делото за убийството на рейнджърката Десислава влиза в съда

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт против 43-годишният Светослав Каменов, умъртвил с особена свирепост 40-годишната рейнджърка Десислава Стоянова.

Стоянова и Каменов  се познавали от 2001 година Те служили във военното отделение в Карлово. Поддържали колегиални връзки. По-късно Светослав Каменов  отишъл да работи в различен град като боен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 година се върнал да живее в  Сопот. През 2018 година Стоянова и Каменов се свързали в обществените мрежи и възобновили контактите си, като поддържали другарски връзки. Той й помагал в задочното й образование в сержантски лицей.

В средата на ноември 2018 година Стоянова му споделила, че лекият й автомобил марка „ Фиат Брава “ е повреде н. Той предложил да му даде колата, с цел да я прегледа и в случай че има опция, да я ремонтира. Стоянова му дала автомобила, Каменов го ремонтирал и тествал, само че моторът се развалил и колата не можела да се движи на личен ход. Обвиняемият решил, че колата е амортизирана и ремонтът ще коства по-скъпо от нея. Затова решил да я съобщи за остаряло желязо в пункт за вторични първични материали и да резервира парите за себе си. Не споделил за това на Стоянова.



На 22 ноември 2018 година той откарал автомобила до пункт за остаряло желязо и за него получил 331 лв.. На 29 ноември 2018 година се свързал със Стоянова и декларирал, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Тя отишла в къщата му край Сопот, където Каменов й съобщил, че зародила щета в колата, която не можел да в профил, заради което я предал в пункт за вторични първични материали.

Двамата се скарали, като по време на абсурда обвиненият нанесъл удар в лицето на Стоянова, почнал да я души с ръце и я притиснал в региона на гръдния панер. Жената изпаднала в безпомощно положение. За да прикрие следите, Каменов сложил тялото на Стоянова в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, с цел да попречва свободното отваряне. Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната гибел на Стоянова в резултат на задушаването й с ръце и неналичието на О2 в раклата. След това той напуснал къщата, като е бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи на 8 декември 2018 година При осъществения оглед на местопрестъпление е показал на полицейските чиновници мястото, където бил трупът. -->

По делото са направени голям брой експертизи, разпитани очевидци и са конфискувани материални доказателства, а обвиненият Светослав Каменов е в ареста от задържането си. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР