Окръжна прокуратура - Пловдив е внесла обвинителен акт в Районен

...
Окръжна прокуратура - Пловдив е внесла обвинителен акт в Районен
Коментари Харесай

Обвиниха Лазар Влайков за причиняване на смърт по непредпазливост

Окръжна прокуратура - Пловдив е внесла обвинителен акт в Районен съд - Пазарджик против някогашния ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков /45 г./, за това, че като е държал огнестрелно оръжие "Глок 27 " и 50 боеприпаса за него, не е взел нужните ограничения за сигурност и от това е последвала гибелта на Наско Тонкев /47 г./. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

От там прецизират, че обвиненият е имал позволение от ноември 2015 година със период на годност до 2020 година От прокуратурата напомнят, че на 31 август 2017 година фамилията на Влайков е било поканено да чества рожден ден на 6-годишно момче, наследник на негов другар. Гостите се събрали в заведение в с. Виноградец, обл. Пазарджик. Като тръгвал от вкъщи си, обвиненият вместо да остави револвера и боеприпасите в мястото за предпазване, ги сложил в персоналната си чантичка, взел ги със себе си и с тях отишъл в заведението.

В разгара на празненството имало заря, някои от гостите стреляли с газово оръжие. Когато изстрелите от газовите револвери почнали да понижават, Влайков решил да се похвали с новия револвер. Той заредил пълнителя и стрелял във въздуха, след което почнал да го демонстрира и предава на други лица, които също стреляли с оръжието. Обвиняемият повикал при себе си Наско Тонкев, с цел да му покаже револвера. Той също стрелял няколко пъти във въздуха.

По същото време 6-годишното дете обикаляло към масата и показало интерес към оръжието. Около 23,50 ч. - 23,55 ч. револверът се озовал, по непостоянен метод, в ръцете на малолетното момче и то произвело изстрел. Куршумът попаднал в региона на горната лява мишница на Наско Тонкев. Според осъществената съдебно-медицинска експертизата жертвата е умряла от вътрешни кръвоизливи, засягащи аортата.

От Апелативна прокуратура - Пловдив показват, че по делото са разпитани очевидци, осъществен е следствен опит, направени са голям брой експертизи, от които се потвърждава, че изстрелът е бил заимствуван от малолетното дете. Към момента обвиненият Лазар Влайков е с мярка за неотклонение "Гаранция " от 8 000 лв..

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат Влайков, е отнемане от независимост от три до 10 години, показват още от прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР