Окръжна прокуратура-Пазарджик разследва причините за смъртта на 17-годишна родилка. Мария

...
Окръжна прокуратура-Пазарджик разследва причините за смъртта на 17-годишна родилка. Мария
Коментари Харесай

Разследват смъртта на 17-год. родилка в Панагюрище

Окръжна прокуратура-Пазарджик проверява аргументите за гибелта на 17-годишна родилка. Мария Димитрова е умряла след раждане със секцио в болничното заведение в Панагюрище, където е постъпила на 27 ноември. По случая е формирано досъдебно произвеждане, назначена е и сложна експертиза.

Първите два дни Мария се е чувствала добре. Била е посетена от своите близки няколко пъти. Внезапно обаче на третия ден положението ѝ се утежнява, което постанова да бъде откарана в " Интензивно поделение ", където малко по-късно е умряла. Според родителите ѝ е била в положително здравословно положение, бременността ѝ протичала обикновено.

Когато положението ѝ се влошило, татко ѝ се обърнал към доктор Петър Бътовски, който следил бременността и е управлявал раждането. Той успокоил бащата, че всичко с детето му ще бъде наред.

" Касае се за драматичен смъртен случай на умряла родилка. Освен, че здравната информация е конфиденциална, в тази ситуация става въпрос и за малолетно момиче. Към момента лечебното заведение е изпълнило всички съществуващи правила, които се ползват в сходни случаи. Уведомили сме Прокуратурата, изпълнили сме всички нейни показания. Документацията е конфискувана ", разгласи пред Българска национална телевизия Марина Тричкова, специалист по връзки с обществеността на болница УниХоспитал.

Секциото е било незабавно, въпреки и да се е знаело, че ще ражда по този метод, добави тя.

На въпроса доктор Бътовски ще продължи ли да извършва своите отговорности, до момента в който трае следствието, Марина Тричкова отговори: " Доколкото ми е известно все още ще продължи ".

Докато експертизата не бъде направена, роднините ѝ не могат да погребат Мария.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР