Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Неправоспособен шофьор от Врачанско отива на съд за катастрофа със загинало 18-годишно момче

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против 23-годишния Г.В. за провокирана от него злополука, в която е починало 18-годишно момче.
Обвиняемият В. живеел във врачанското село Рогозен на 19.04.2019 година закупил лек автомобил „ Фиат Брава “.
Около 21 часа на идващия ден, макар че не имал удостоверение за ръководство на МПС, дошъл с ръководената от него кола в региона на спирката в центъра на селото. Там се срещнал с негови другари, които се качили в автомобила. Единият от тях - М.К. (на 18 години) се настанил на задната седалка. Нито лидерът, нито пасажерите били с сложени предпазни колани.
Г.В. привел транспортното средство в придвижване и потеглил в посока към с. Сираково. При изхода на селото, макар съществуването на сигнален пътен знак за „ Опасен завой на ляво “, обвиненият управлявал със скорост от към 129 км/ч. В един миг задействал спирачната уредба, изгубил резистентност, като излязъл вдясно от пътя и траял по затревения прием. Водачът подхванал внезапно завиване наляво и при връщането му в платното за придвижване изгубил странична резистентност. Лявата част на автомобила се повдигнала, придвижването му траяло на две колела, след което колата де обърнала.
Свидетел на случая подал сигнал на телефон 112. Въпреки подхванатите от дежурния лекарски екип реанимационни мероприятия, в 22:15 часа потърпевшият М.К. умрял в болнично заведение.
От направената на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза е видно, че повода за гибелта е съчетана контузия, довела до остра сърдечно-съдова и дихателна непълнота.
Предстои делото против обвинения Г.В., който има предишни осъждания, да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР