Окръжна прокуратура – Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство

...
Окръжна прокуратура – Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство
Коментари Харесай

Рецидивист е задържан за грабеж на пари от момиче в Сандански

Окръжна прокуратура – Благоевград води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 199, алинея 1, вр. член 198, алинея 1от Наказателен кодекс. Около 19 ч. на 12.10.2020 година, в региона на централния вход на хотел „ Интерхотел Сандански “ в гр. Сандански, било нападнато единадесетгодишно момиче.

Докато вървяло с приятелката си, чула чужд глас, който споделил: „ Много хубаво танцуваш “.

Обръщайки се, ученичката видяла чужд мъж, който я доближил и препречил пътя. В идващия миг той почнал да дърпа от ръцете й пари, дадени й малко по-рано от татко й. Успял да пречупи съпротивата й и откакто лишил сумата от четиридесет лв., избягал в посока към паркинга на хотела. В хода на следствието по случая причинителят на действието бил открит още същия ден – четиридесетгодишният В.К.

Мъжът е направил закононарушението в изискванията на рисков рецидив.

Той е с обременено правосъдно минало, по отношение на него има седемнадесет неоправдателни присъди. С разпореждане на прокурор В.К. е арестуван за период до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения, притеглен към наказателна отговорност за осъществения от него обир.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР