Окръжна прокуратура Кърджали привлече като обвиняем и задържа до 72

...
Окръжна прокуратура Кърджали привлече като обвиняем и задържа до 72
Коментари Харесай

Официално от прокуратурата: Мехмед е имал ключ от дома на Дамла

Окръжна прокуратура Кърджали притегли като обвинен и задържа до 72 часа Мехмед Г. Х. за убийството на 7-годишната Дамла, която бе открита мъртва сутринта на 17.12.2017 година в дома си в Момчилград. Това оповестиха публично от Прокуратурата в Кърджали. Мехмед е упрекнат в това, че на 17.12.2017 година съзнателно е умъртвил малолетната Дамла Муса, като убийството осъществено по изключително непосилен метод за жертвата. За закононарушението по член 116 ал.1 т. 4 и т.6 от Наказателен кодекс се планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. 
Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, благодарение на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември 2017 година Съдебно-медицинската експертиза е открила повода за гибелта на малолетната потърпевша - задушаване. Все още не са направени заключенията на назначените от прокуратурата експертизи: сложна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на материални доказателства и съдебно- техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна връзка. 
Мехмед е направил признания. Припомняме, че майката на умрялото дете е привлечена в качеството на обвинена за осъществено закононарушение по чл.182, ал.1 от Наказателния кодекс за това, че на 16/17. 12.2017 година, като родител е оставила детето си без контрол и задоволително грижа и с това е основала заплаха за неговото физическо и душевно развиване. Седет Ю. Муса е арестувана с разпореждане на прокурор за период от 72 часа. Разследването продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР