Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство за причинена смърт

...
Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство за причинена смърт
Коментари Харесай

Лоша вест за лекаря, погубил жена в Габрово, след като объркал масивен инфаркт с гастрит

Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно произвеждане за породена гибел на 72 – годишна, в резултат на лекарска немарливост, проявена от дежурен доктор от Центъра за незабавна здравна помощ в Габрово въз основа на резултатите от осъществена инспекция след самосезиране на прокуратурата от локални и национални медии, и сигнал на околните на умрялата.

Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно произвеждане, въз основа на данните от осъществена предварителна инспекция по сигнал на околните и самосезиране на прокуратурата от публикуваната в общественото пространство информация за гибелта на жена, умряла от солиден инфаркт с сложена диагноза гастрит.

Според изказвания на шефа на Центъра за незабавна помощ в Габрово лекарят е бил освободен заради несправяне с работата, написа velikotarnovo.utre.bg.

Започнато е следствие за закононарушение по член 123 алинея 1 от Наказателния кодекс за това, че на 20.10.2019 година в гр. Габрово е породена гибел на 72 – годишна жена заради немарливо осъществяване на занимание, представляващо източник на нараснала заплаха при осъществени два прегледа от екип на Център за незабавна здравна помощ при МБАЛ „ Д-р Т. Венкова “ Габрово, банкет и стационарно лекуване в Спешното поделение на лечебното заведение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР