Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира по повод изнесени в

...
Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира по повод изнесени в
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за корупционни практики в Югозападния университет

Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира във връзка изнесени в медиите данни за корупционни практики в Правно-историческия факултет на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ още през месец декември.



Образувана е кореспонденция и е предоставена инспекция в бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ в ОД Министерство на вътрешните работи – Благоевград. Тя би трябвало да откри съществуване на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, оповестиха от прокуратурата. Наблюдаващият прокурор е дал подробни инструкции, касаещи инспекцията на информацията, съдържаща се в журналистическите изявления. Тя включва снемане на пояснения както от подалия сигнал до Министерството на образованието и науката по отношение на непозволената активност, по този начин и от други лица, осведомени със случая и тези, посочени като участници.

В хода на инспекцията се откриват лица, отговарящи за документооборота при провеждането на изпитите, нанасянето на оценките в протоколите и предаването им на съответния чиновник.



Наред с това се откриват и чиновници, носещи отговорност за основните книги на магистърските стратегии в Правно-историческия факултет, като следва да бъдат приложени и относими към случая документи. Извършват се графически информации на автограф и почерк. Ще бъдат тествани и сигналите за лица, получили дипломи без полагане на нужните изпити.

Очаква се инспекцията да завърши до 20 март.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР