Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Фрико влиза в съда за опит за убийство

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Ю. Мирчев- Фрико за опит за ликвидиране и нанасяне на лека телесна щета.

Инцидентът е от 2013 година Между брата на Юли, Георги и Кирил Димитров (по прякор „ Бамбалеята “) зародил спор във връзка погрешно паркиране, като след тази преживелица, при срещите им, те траяли да разменят обидни думи.

Късно през нощта на 18 юни 2015 година обвиненият Мирчев получил позвъняване по телефон от брат си, който му разказал за протичащата се препирня сред него, Бамбалеята и приятеля му Дамян И. с прякор Мано в дискотека в града.

Ю. Мирчев незабавно извикал такси и се придвижил към въпросното заведение, като при идването и директно преди входа той извадил от дрехата си нож. На стълбите във фоайето на дискотеката той настигнал Мано в тил и с носеното от него оръжие му нанесъл удари, след което се насочил към брат си и Бамбалеята, които продължавали да се карат.

Обвиняемият нанесъл мощен удар с ножа в региона на лявата гръдна половина на К.Д. и замахнал повторно да го прободе, само че потърпевшият съумял да хване острието и по този метод отбил удара.

Въпреки намесата на охранителите на заведението да ги разтърват и да изведат Мирчев на открито, той съумял да се отскубне и още веднъж се насочил към Бамбалеята, с цел да му нанесе следващ удар, само че бил спрян.

От заключението на осъществените съдебномедицински експертизи се открива, че на Мано са били нанесени две прободно-порезни пострадвания в региона на дясната ребрена дъга и лявата страна на коремната стена, предизвикали краткотрайно разстройство на здравето, не рисково за живота. Кирил Димитров - Бамбалеята е бил удрян с юмруци, ритан с крайници, намушкан с нож в сърдечната област на гръдния панер, където се намират жизненоважни органи, и порязан по лявата ръка, до момента в който се защищава.

Разпитан в хода на досъдебното произвеждане обвиненият Мирчев твърди, че не е носил нож в себе си и не е нанасял удари с него на потърпевшите лица. Тези негови пояснения са били опровергани, както от показанията на очевидците, по този начин и от направените съдебномедицински и сложна видеотехническа и лицево-идентификационна експертизи. Предстои делото да продължи в съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР