Окръжна прокуратура -Благоевград е привлякла като обвиняем подалия оставка зам.-министър

...
Окръжна прокуратура -Благоевград е привлякла като обвиняем подалия оставка зам.-министър
Коментари Харесай

Обвиниха Александър Манолев за злоупотреба с европари

Окръжна прокуратура -Благоевград е привлякла като обвинен подалия оставка зам.-министър на стопанската система Александър Манолев за корист с евросредства.

Привлечена като обвинена за закононарушение, засягащо финансовите ползи на Европейския съюз, е и Ана Димитрова.

Престъплението е осъществено от двамата в съучастничество и при изискванията на продължавано закононарушение. От прокуратурата цитират и члена на обвиняването - чл.248а, ал.3, вр. ал.2 вр. член 20, ал.3 и ал.4 вр. член 26, ал.1 от Наказателен кодекс. Деянието е осъществено в интервала месец януари 2013 година - 14.10.2015 година в гр. София, гр. Сандански и гр. Благоевград.

Според обвиняването Александър Манолев е подстрекател и помощник, а Ана Димитрова - причинител.

На Ана Димитрова е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 2 000 лв., а на Александър Манолев - гаранция в размер на 100 000 лв..

Според обвиняването Манолев и Димитрова са показали погрешни сведения пред Държавен фонд " Земеделие ", Областна дирекция " Земеделие " гр. Благоевград и Дирекцията по заплащания на ограниченията за развиване на селските региона и отдел " РРА ".

Това е станало в заявката с искане за евросредства за създаване на къща за посетители в местността " Чинар куши ", землището на гр. Сандански.

Неверните сведения са показани, с цел да получи търговецът - Едноличен търговец " Агротрейд - Ана Димитрова " средства от фондове, принадлежащи на Европейски Съюз - " Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони - Европа влага в селските региони " в размер на 391 160 лв..

Продължават дейностите по събиране на доказателства, разпити на очевидци и назначение на експертизи, твърдят от прокуратурата.

От ДФЗ са изискани и получени и всички други заявки за директни заплащания от Едноличен търговец " Агротрейд - Ана Димитрова ", финансирани със средства на Европейския съюз. Получените дотации, както и заявените данни по тях също са предмет на следствие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР