Окръжна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем кмета

...
Окръжна прокуратура – Видин привлече в качеството на обвиняем кмета
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на кмета на Белоградчик

Окръжна прокуратура – Видин притегли в качеството на обвинен кмета на община Белоградчик Борис Николов.

Прокуратурата управлява следствие за осъществено длъжностно закононарушение.

Установено е, че в интервала 2019 година - 2022 година в гр. Белоградчик градоначалникът, макар служебните си отговорности като кмет, вменени по Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, не е положил задоволително грижи за ръководенето, ръководството, стопанисването или опазване на повереното му имущество.

Събрани са доказателства за подписване на контракти за възлагане на публични поръчки на повишени цени, безпричинно фактуриране на услуги по сметосъбиране и сметоизвозване в община Белоградчик, за формиране на изпълнителни производства против общината и налагане на възбрани върху общинското имущество.

В резултат на дейностите на обвинения последвало прахосване и други обилни вреди за община Белоградчик и общинския бюджет.

Спрямо Николов е взета мярка за неотклонение „ подписка “. Разследването по делото продължава.

По-рано имаше спецакция на полицията, прокуратурата и КПКОНПИ в Белоградчик.

Борислав Сарафов, заместител основен прокурор и шеф на Националната следствена работа изясни пред публицисти, че за 2 години и половина частен правосъден реализатор е продал 33 общински парцела, владеене на община Белоградчик, на стойност 1 600 000 лева, с цел да бъде овъзмездено това частно сдружение, заяви Сарафов. След експертизи ще стане ясно в какъв размер е вредата, която е нанесена на общината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР