Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 35-годишен служител

...
Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 35-годишен служител
Коментари Харесай

Във Варна: Хванаха с подкуп служител на Икономическа полиция

Окръжна прокуратура – Варна притегли към наказателна отговорност 35-годишен чиновник на отдел " Икономическа полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи в града за това, че в качеството му на длъжностно лице изискал парична сума в размер на 8000 лв., с цел да укрие документи по висящо досъдебно произвеждане - закононарушение по член 302, т.1, писмен знак " А “, по отношение на член 301, ал.1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Варна.

Досъдебното произвеждане под надзора Окръжна прокуратура – Варна било формирано по материали от Дирекция " Вътрешна сигурност “ в града на 9 август 2023 година. На 14 август, при извършена реализация под управлението на прокурор, полицейският чиновник бил арестуван в миг на приемане на подкупа. Задържано било и лицето, направило посредническата активност. То е на 43 години и също е притеглен към наказателна отговорност като помощник.

Извършени били претърсвания и изземвания, при които били открити документите, които следвало да бъдат укрити, както и огромни парични суми.

Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава под управлението и надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Двамата мъже са арестувани за период до 72 часа, като следва наблюдаващият случая прокурор да реши дали да внесе в съда претенции за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР