Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 34-годишен служител

...
Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 34-годишен служител
Коментари Харесай

Задържаният за подкуп 34-годишен служител на Община Варна вече е с повдигнато обвинение

Окръжна прокуратура – Варна притегли към наказателна отговорност 34-годишен чиновник на Община Варна за пожелан и признат рушвет чрез корист със служебно състояние

Окръжна прокуратура – Варна притегли към наказателна отговорност 34-годишен чиновник на Община Варна за пожелан и признат от него рушвет чрез корист със служебно състояние – закононарушение по член 302, т. 2, по отношение на член 301, алинея 1 от Наказателен кодекс.

К.Х. е арестуван след акция, осъществена от чиновници на ГДБОП при Министерство на вътрешните работи, на 13 февруари 2024 година. В него е открита сума пари, предадена му като рушвет. В хода на следствието е открито, че мъжът самичък е изискал неследващ му се подарък в качеството му на длъжностно лице.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката такава - „ задържане под стража “.

Работата по документиране и доказване на закононарушението продължава и все още под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР