Окръжна прокуратура – Смолян, отново поиска налагане на постоянна мярка

...
Окръжна прокуратура – Смолян, отново поиска налагане на постоянна мярка
Коментари Харесай

Прокуратурата в Смолян обжалва наложената от съда парична гаранция на мъж, причинил смъртта на съселянин

Окръжна прокуратура – Смолян, още веднъж изиска налагане на непрекъсната мярка „ задържане под стража “ на 72-годишен гражданин на неделинското село Кочани за причиняване на гибелта на съселянин, сподели за Българска телеграфна агенция окръжният прокурор Недко Симов. Делото ще бъде прегледано от съда във вторник.

Досъдебното произвеждане бе формирано предходната седмица, в началото за причиняване на междинна телесна щета, под наблюдението на Районна прокуратура – Смолян. Междувременно потърпевшият почина и материалите бяха изпратени по подготвеност на Окръжна прокуратура. „ Имаме развиване по делото и квалификацията към този момент е за причиняване на гибел “, изясни Недко Симов.

Инцидентът, при който почина 78-годишен гражданин на село Кочан, стана на 1 март след спор за парцел, прераснал в сборичкване сред двама възрастни мъже. По първична информация от локални поданици, потърпевшият е ударен с секира по главата, в резултат на което е получил тежка черепно-мозъчна контузия. След подаване на сигнала е превозен в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Свети Георги “ – Пловдив в кома и с заплаха за живота, със счупена черепна кост. Въпреки напъните на лекарите, мъжът умира.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР