Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Серкан, който уби жена на пътя в Монтанско изнагля и не се призна за виновен

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против турския жител Серкан Ч., написа BulNews. Той е обвиняем за това, че провокирал злополуката с пътнически рейс на 3 май тази година, при която почина млада жена. Обвиняемият Ч. работил като водач на товарен автомобил. Той редовно пътувал в Европа, като прекосявал директно през България, заради което познавал пътната мрежа в страната.

На 03 май 2017 година той пътувал по маршрут от Германия за Турция през България, като управлявал товарен автомобил – седлови влекач марка DAF и прикачено към него ремарке.

Около 19 ч. обвиненият наближавал региона на с. Смоляновци, обл. Монтана. Пътната конюнктура била усложнена, валял дъжд и настилката била мокра и хлъзгава. Въпреки това лидерът на ТИР-а карал със скорост от 98 км.ч., в случай, че за този вид транспортни средства е в действие ограничаване от 70 км.ч. при придвижване отвън обитаемо място.

Половин час по-късно, директно преди с. Смоляновци, на пътния сектор предстояло нанагорнище и нескончаем десен завой за товарния автомобил. Освен, че управлявал с превишена скорост, обвиненият Серкан Ч. навлязъл в лентата за насрещно придвижване, където в същия миг навлизал в завоя и се движел рейс, пренасящ пасажери по маршрута София – Белоградчик.

Когато забелязал рейса в насрещната лента, водачът на ТИР-а задействал спирачната система и направил внезапна маневра - завой надясно, само че ремаркето на товарния автомобил се поднесло странично наляво и със задната част останало в лентата за насрещно придвижване. Последвал мощен, неминуем, съвсем преден удар на рейса със задната част на препречилото му пътя ремарке на товарния автомобил. Сблъсъкът бил толкоз мощен и неочакван, че изхвърлил рейса от пътното платно, в резултат на което същият смазал крайпътната ограда (предпазните мантинели) и се преобърнал в намиращата се в съседство крайпътна равнища.

В резултат на тежкото пътно-транспортно произшествие починала пътничка в рейса, а на голям брой лица били породени междинни телесни повреди, включително и на жена в напреднала бременност.

Обвиняемият Серкан Ч., който понастоящем е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ в Софийския затвор, не се признава за отговорен по предявеното обвиняване, като смята, че няма виновност за произшествието.

Предстои насрочване на първо правосъдно съвещание по делото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР