Окръжна прокуратура – Кюстендил ръководи досъдебно производство за подкуп и

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил ръководи досъдебно производство за подкуп и
Коментари Харесай

Четирима са задържани за подкуп по дело на Окръжна прокуратура - Кюстендил

Окръжна прокуратура – Кюстендил управлява досъдебно произвеждане за рушвет и длъжностно закононарушение за имотна полза.

Около 23,00 ч. на23.03.2024 г.при гранична проверкана Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешевогражданите на Албания - А.Г.(на 60 години)и С.Л.(на 39 години), дали рушвет в размер на 150 евро надвама чиновници от Гранична полиция.

С дейностите си те целели да бъде позволено С.Л. да излезе от България в Северна Македония без да му бъде наложена глоба за превишен престой в страната.

Предложеният рушвет бил признат от длъжностните лица, заемащи отговорно служебно състояние – Г.В.(на 38 години)и И.С.(на 49 години). С цел имотна полза двамата нарушили отговорности си, касаещи реда и организацията при реализиране на граничната инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт. От действието им са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия, изразяващи се в уронване престижа на Министерство на вътрешните работи, както и основаване на съмнение в активността на държавния орган.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор четиримата са привлечени в качеството на обвинени и са задържане за период до 72 часа.

Предстои да бъдат импортирани в съда претенции за взимане на меки за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

Работата по случая продължава с осъществяване на интензивни дейности по следствието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР