Окръжна прокуратура – Добрич внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Добрич внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Тръгва делого срещу двамата германци, убили свой съгражданин в с. Соколово

Окръжна прокуратура – Добрич внесе в съда обвинителен акт против Р.К. (60 г.) и Т.К. (24 г.), татко и наследник, жители на ФР Германия, обвинени за убийството на собствен съотечественик през 2021 година. Двамата мъже ще бъдат съдени за тежкото закононарушение, осъществено по изключително непосилен метод за жертвата и с особена свирепост - закононарушение по чл.116, ал.1, т.6, пр.2-ро и пр.3-то, по отношение на чл.115, по отношение на чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс.

Жертва на убийството станал 59-годишен мъж, немски жител със статут на дълготрайно пребиваващи в Република България. Той и брачната половинка му живеели в село Соколово от 2020 година. В обитаемото място живеели и други фамилии от Германия, с част от които съпрузите поддържали другарски връзки.

60-годишният обвинен и неговият наследник също живеели в България от 2020 година като жертвата им посредничил за наемането на къщата, която обитавали в село Соколово. Между тях зародили близки другарски връзки, като се формирали и връзки на доверие до степен, че Р.К. споделил на потърпевшия за осъществена от него в Германия финансова машинация, в резултат на която бил отклонил и укрил забележителна парична сума. Той изискал помощ от жертвата тези парични средства да бъдат преместени от Германия в България с оглед легализирането им. Пострадалият се съгласил, като двамата мъже се уговорили помощта да бъде заплатена. По думите на обвинения, във времето тази спогодба няколко пъти се променяла, като той даже почнал да се усеща изнудван.

Около 17:00 часа на 20 октомври 2021 година жертвата посетил дома на обвинените. Там разговарял с Р.К., като в хода на диалога обвиненият се почувствал обиден от пострадалия. Той взел решение да го убие. Под предлог, че ще желае съвет по градинарство, отвел 59-годишния зад къщата си и му посочил насажденията си. Докато жертвата ги оглежда, Р.К. взел дървен сап и почнал да му нанася удари в тил.

Дочул звук от градината, вторият обвинен Т.К. отишъл при двамата мъже и, като видял протичащото се и след разпореждане от татко си, взел нож и почнал да нанася удари с него по тялото на падналия на земята. След като се уверили, че приятелят им е мъртъв, Р.К. и Т.К. се заели да прикрият осъщественото. Освен това подхванали редица дейности за да насочат едно бъдещо следствие в неправилна посока.

Около 22:00 часа брачната половинка на жертвата получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 евро и 1000000 лв., който да бъде събран в идващите 48 часа. Бележката била съпроводена от биологичен материал, върху който бил подложен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице. Първоначално досъдебното произвеждане е стартирано за хипотетично похищение на непознат жител.

В резултат на следствените дейности, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура-Добрич и осъществени от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Добрич, Търговско дружество „ Национална сигурност “ и бранш „ БОП “ в града, за броени часове било разкрито, че се касае за осъществено друго съзнателно закононарушение по отношение на 59-годишния немски жител – ликвидиране. Тялото на жертвата било намерено, като същото било на части. Открити били и предметите, послужили за умъртвяването на мъжа, както и за последващите дейности по прикриване на закононарушението.

Съпричастността на Р.К. и Т.К. към осъщественото ликвидиране била потвърдена и двамата мъже били привлечени към наказателна отговорност. Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане в Окръжен съд – Добрич. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат санкции „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР