Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняеми за грабеж над мъж 

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за осъществен обир.

В качеството на обвинени са привлечени две лица - К. З. (на 44 години), неведнъж осъждан, и неговият съизвършител - малолетният С. К. (на 17 години).

През м. февруари 2023 година К. З. е бил условно предварително освободен от изтърпяване на останалата част от наложеното му наказване „ отнемане от независимост “. Заживял е на фамилни начала с майката на С. К.

Вечерта на 19. 04. 2023 година двамата решили да извършат кражба. Стигнали до кооперация на улица „ Захари Стоянов “ в гр. Благоевград и влезнали в жилище на приземния етаж. Намерили портмоне с парична сума от 530 лв. и дебитна карта, мобилен телефон и тв приемник с дистанционно управление за него.

Междувременно в стаята се появил живеещият в парцела 63-годишният Н. К. Обвиняемите му нанесли удари в региона на главата, след което напуснали местопроизшествието с отнетите непознати движимости. Съседи на потърпевшия подали сигнал за случая на телефон за незабавни случаи 112.

В хода на следствието на грабежа причинителите на незаконното действие са били открити, арестувани и привлечени в качеството на обвинени. В обясненията си, включително в наличието на контрольор от Детска педагогическа стая във връзка с малолетния С. К., те признали виновността си.

Обвиняемият К. З., направил грабежа в изискванията на рисков рецидив, е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Неговият съизвършител С. К. е с мярка за неотклонение „ контрол на способния контрольор “ при Детска педагогическа стая.

Предстои делото да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР