Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „Задържане под

...
Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „Задържане под
Коментари Харесай

Окръжен съд - Русе остави в ареста обвиняем за разпространение на наркотици

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с 39-годишния И. Б., притеглен като обвинен за разпространяване на опиати

Според прокуратурата, на 18.03.2022 година неведнъж осъжданият мъж в изискванията на рисков рецидив без позволение е държал за разпространяване по към 5 грама хероин и метамфитамин на обща стойност към 200 лева За такова закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години. В правосъдното съвещание обвиненият и неговият бранител обявиха, че настояването за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, е основателно.

Окръжен съд – Русе счете, че доказателствата обосновават в задоволителна степен догатката, че създател на инкриминираното действие, е точно И. Б. Според съда е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие и да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван. Този извод следва от предходните осъждания на лицето, основаните условия за разпространяването на опиатите, което прави евентуална опцията деецът да се укрие от наказателно гонене, а по този начин също и да бъде извършен напън върху очевидци по делото, с което обективно да се затрудни хода на следствието.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета във връзка с И. Б. мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР