Окръжен съд–Пловдив наложи наказание от 9 г. лишаване от свобода

...
Окръжен съд–Пловдив наложи наказание от 9 г. лишаване от свобода
Коментари Харесай

9 г. затвор за украинеца, убил бременната Северина и Ивайло

Окръжен съд–Пловдив наложи наказване от 9 година отнемане от независимост на Станислав П.. който аргументи тежка злополука на Автомагистрала „ Тракия в края на май 2018 година.

Пприпомняме, че при удара на място починаха Ивайло и бременната в седмия месец Северина.

Шофьорът бе приет за отговорен в това, че на 28.05.2018 година на автомагистрала „ Тракия “, край Пловдив, при ръководене на товарен автомобил влекач с полуремарке е нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност е предизвикал гибелта на И. М. / на 34 г./ и С. К. /на 32 г./. Деянието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции /тетрахидроканабинол/, от него е настъпила гибел на повече от едно лице и казусът е изключително тежък – закононарушение по член 343 ал.3 предл. 2 и предл. 5, б. „ Б “, предл. 2, вр. с ал.1, б. „ В “ вр. с член 342 ал.1 от Наказателен кодекс.

Със същата присъда Окръжният съд лиши подсъдимия Станислав П. от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 10 години.

Според обвинителния акт на 28 май 2018 година подсъдимият Станислав П. управлявал товарния автомобил. Движел се по автомагистрала „ Тракия “с към 79 км/ч, откакто използвал наркотични субстанции – тетрахидроканабинол, съдържащ се в марихуана, канабис. На същата дата по автомагистралата се правили ремонтни действия, които били означени със съответната сигнализация. Сложените табели указвали оптималната скорост от 90 км/ч и прекосяване на придвижването в лявата лента.

Преди сектора в дясната лента било паркирано ремарке с подложен на него мигаща светлинна сигнализация и пътни знаци, указващи ремонта и наложително прекосяване отляво. Подсъдимият не следил деликатно пътната конюнктура пред себе си и заради разпръскване не възприел поставените табели. Това било повода и да не насочи навреме товарния автомобил в лявата лента.

Въпреки предизвестията той не понижил скоростта на придвижване и блъснал ремаркето със светлинната сигнализация. В момента на удара лидерът внезапно завил наляво, изгубил надзор върху автомобила, който блъснал и разрушил защитната мантинела. В този миг с предната си част автомобилът, ръководен от подсъдимия, блъснал лек автомобил „ Ауди А 8 “, в който пътували потърпевшите, движещ се със скорост от 123 км/ч. От мощния удар аудито получило мощни деформации. Шофьорът и приятелката му, която била бременна в осмия месец, починали на място.

След прочитане на присъдата съдът удостовери и взетата мярка за неотклонение на подсъдимия Станислав П. „ задържане под стража “.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР