Окръжен съд – Русе уважи изцяло предявените искове и осъди

...
Окръжен съд – Русе уважи изцяло предявените искове и осъди
Коментари Харесай

Топлофикация плаща 80 бона на жена, паднала в дупка с вряла вода

Окръжен съд – Русе почете напълно предявените искове и осъди „ Топлофикация Русе “ АД да заплати на 45-годишната Н. Ю. обезщетение в размер на 80 000 лева за породени неимуществени вреди и 846.74 лева – обезщетение за имуществени вреди, породени на ищцата на 01.12.2018 година от проваляне в дупка с вряла вода вследствие повреда на махленски топлопровод в гр. Русе, кв. „ Здравец-изток “, зад блок „ Чайковски “.

Съдът е взел поради съответните и характерни особености в проблема през призмата на член 52 от Закон за задълженията и договорите, а точно – болнично лекуване в продължение на три седмици, придружено с непостижими болки и премеждия („ пъклен “), налагало обезболяване с морфин, претърпени седем оперативни интервенции, съществуването на заплаха за живота на потърпевшата заради развития белодробен оток и интоксикация, останалите трайни белези по крайниците на жена в млада възраст, неналичието на цялостно възобновяване и продължаващи година след случая болки в глезена и оток с възможност за трайно увреждане – до живот, непреодоляната прочувствена и психическа контузия и настъпилото рецидивиращо депресивно разстройство, лекувано с антидепресанти и лечения, довели и до увеличение на тежестта, ограничението на обществените и трудовите функционалности на ищцата, проблемите ѝ в фамилните контакти, съдът по правдивост е определил обезщетение в размер на 80 000 лв., с което е почел претенцията в цялостен размер.

В претекстовете си съдът разяснява всички доказателства по делото – писмени документи и експертизи, в това число и свидетелските показания на Е. Х. – служащ в „ Топлофикация “, както и Правила за работа в спешна обстановка, които откриват, че е налице безучастие на чиновниците на ответника при осъществяването на предоставената им работа, което е довело до процесния случай – мястото не е било обезопасено. Независимо, че сигналът е постъпил рано сутринта на 01.12.2018 година и е установен към 10 часа от дежурния чиновник, до 19 часа не са подхванати никакви дейности, с цел да бъде обезопасено мястото. Изчаквано е с общ камион да бъдат обозначени всички повреди за съответната дата, което след миналите девет часа, към момента не е било сторено. Дори и към сегашния миг не е изменена тази процедура и организация на работа в ответното сдружение, лишена от логичност, отговорност и ангажираност към опазването на здравето и живота на жителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР