Окръжен съд – Пловдив гледа днес искането на Окръжна прокуратура

...
Окръжен съд – Пловдив гледа днес искането на Окръжна прокуратура
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 67-годишната жена, убила 73-годишния си съпруг

Окръжен съд – Пловдив гледа през днешния ден настояването на Окръжна прокуратура за взимане на мярка "задържане под стража “ по отношение на Веска Хаджиева на 67 години.

Спрямо дамата е повдигнато обвиняване за убийството на 73-годишния ѝ брачен партньор, осъществено на 13.01.2019 година в с. Труд - закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс. Предвиденото от закона наказване за закононарушението, за което 67-годишната жена е упрекната, е отнемане от независимост от 10 до 20 години.

Прокуратурата изиска задържане под стража по отношение на Хаджиева поради убийството. Разпитани са голям брой очевидци и от събраните доказателства е видно, че е точно Хаджиева е направила престъпението, аргументираха се от държавното обвиняване.

Адвокатът на Хаджиева съобщи, че повереницата му няма да се укрие поради възрастта и здравословното си положение, няма заплаха да извърши ново закононарушение и изиска по-лека мярка - подписка. "Искам по-лека мярка. Прекарах интервенции на хранопровода, под дясната плешка на същото заболяване карцином ", сподели самата Хаджиева, представена от Plovdiv24.bg.

В правосъдната зала стана ясно още, че дамата даже е отишла на работа в деня на убийството. След като е удушила мъжа си, Хаджиева е бърсала с забрадка, с цел да скрие следите си. Самата тя е обяснила това. С жертвата са имали дете - Костадин, който е умряло преди 4-5 години.

В последна сметка съдът реши, че Веска Хаджиева е направила закононарушението. Така арбитър Маркова остави Хаджиева в ареста. Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано в 3-дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР