Окръжен съд-Монтана взе постоянна мярка „Задържане под стража“ на Алекс

...
Окръжен съд-Монтана взе постоянна мярка „Задържане под стража“ на Алекс
Коментари Харесай

Задържаха под стража 21-годишния Алекс, убил свой приятел в Горно Церовене

Окръжен съд-Монтана взе непрекъсната мярка „ Задържане под стража “ на Алекс С. П., упрекнат за осъществено от него съзнателно ликвидиране на 53-годишен гражданин на село Горно Церовене.



Според събраните до момента доказателства по делото на 1 февруари 2022 година вечерта в село Горно Церовене А. С. П. /21 г./ използвал огромно количество алкохол с по-възрастния от него Илиян М. И, двамата се скарали и младият мъж повалил с удар с дърво в главата И. И., след което му нанесъл нечовечен побой. След сигнал в ОД на МВР-Монтана за открит на улица в село Горно Церовене мъртвец, при осъществените следствени дейности е арестуван А. С. П. По случая е формирано досъдебно произвеждане и на А. С. П. е повдигнато обвиняване по член 115 от Наказателен кодекс – за съзнателно ликвидиране. Той е бил арестуван за 24 часа от Министерство на вътрешните работи, а по-късно и за 72 часа с разпореждане на Окръжна прокуратура.
В Окръжен съд-Монтана е постъпило искане от прокуратурата за налагане на непрекъсната марка „ Задържане под стража “ на А. С. П.
След като се срещна със събраните до момента доказателства и изслуша обвиняването и отбраната на подсъдимия, съдът разгласи, че почита настояването на прокуратурата. Има задоволително данни за обосновано съмнение, че точно обвиненият е причинител на закононарушението, за което е упрекнат и което е тежко и планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 10 до 20 години. Въпреки неналичието на предходни осъждания и престъпни регистрации поради тежестта на закононарушението съществува и заплаха той да се укрие и извърши друго закононарушение, реши съдът и наложи най-тежката мярка „ Задържане под стража “ на А. С. П.
Определението на съда може да се апелира в 3-дневен период пред Апелативен съд-София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР