Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение „Задържане под

...
Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение „Задържане под
Коментари Харесай

Съдът реши: Оставиха в ареста рецидивиста, нападнал и ограбил възрастна жена в Долно Церовене

Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на 27 годишен мъж, обвинен за обир на стара жена в село Долно Церовене, община Якимово. На 1 март 2021 година, незнайно лице нападнало в дома й в Долно Церовене 78-годишната Л. И. и със мощ й лишило 50 лв..
След подаден в полицията сигнал от сина на старата жена органите на реда почнали търсене и същия ден като причинител на грабежа бил арестуван 27 годишният В. М. А. от същото село. Срещу него е формирано досъдебно произвеждане, а Окръжна прокуратура – Монтана е поискала от Окръжен съд взимане на мярка „ Задържане под стража “ на В. М. А., за което организация BulNews заяви по-рано през днешния ден.



Обвиняемият и отбраната му желаеха от съда по-лека мярка за неотклонение, само че откакто се стартира с наличните доказателства съдът откри настояването на прокуратурата за основателно. Според съда от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано съмнение, че точно В. М. А. е причинител на закононарушението, за което е упрекнат, а то е тежко съзнателно и се санкционира с „ Лишаване от независимост “ за период от 5 до 15 години. Съществува и действителна заплаха обвиненият да се укрие и да извърши друго закононарушение с оглед отегченото му правосъдно минало – той е неведнъж осъждан за закононарушения от общ темперамент, с висока степен на социална заплаха и грабежът е осъществен при изискванията на рисков рецидив, разгласи още съдът.
Затова Окръжен съд – Монтана наложи най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на В. М. А.
Определението предстои на обжалване в 7 дневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР