Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Изрод отвлече за втори път жена и я изнасили край поморийско село

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение " Задържане под стража “ по отношение на Симеон С., притеглен като обвинен за две незаконни действия - похищение за незаконно отнемане от независимост и наложително съвкупление.

Симеон е обвинен за това, че на 17 април 2020 година, в поморийското село Порой отвлякъл В. Г., качвайки я принудително в своя лек автомобил. Това е закононарушение по член 142, алинея 1 от Наказателен кодекс. На същата дата, в местността " Курията “, землище на село Гълъбец, в изискванията на цялост с гореописаното закононарушение, се съвкупил с отвлеченото лице от женски пол, като я принудил към това със мощ (престъпление по член 152, алинея 1, т. 2 от НК).

Според Окръжен съд – Бургас, от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторство на осъществените две действия от страна на Симеон С. Съдебната процедура е безапелационна, че терминът " обосновано съмнение “ за осъществяване на закононарушение, следва да се преглежда като съществуване на задоволително и относими към предмета доказателства, които дават съображение на прокуратурата да заподозре съответно лице като причинител на разследваното закононарушение. В този смисъл, възраженията на отбраната, че обвиненият е направил закононарушението без да е съзнавал, че прави нещо нелегално, са неоснователни. Както и тези, свързани с претекстовете на осъществяване на действието, черпещи причини в традициите и обичаите на етническата общественост, към която Симеон С. твърди, че се причислява.

Съдът откри, че не съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие, защото има непрекъснат и сегашен адрес в България, живее в страната и работи по трудов контракт, има открити трайни трудови привички.

По делото са събрани доказателства, сочещи за положителни характеристични данни за обвинения, както и за чистото му правосъдно минало. Но съгласно правосъдната инстанция, публичната заплаха на Симеон С. е висока, поради събитието, че той към този момент е притеглен като обвинен за друго сходно закононарушение – похищение, още веднъж с потърпевшата В. Г.

При това досъдебно произвеждане, прокурорът е наложил на Симеон С. мярка за неотклонение " Парична гаранция “, явно приемайки, че липсва риск от осъществяване на закононарушение поради положителните характеристични данни и чистото правосъдно минало на обвинения. Близо месец по-късно му в началото привличане, Симеон С. е обвинен още веднъж освен за друго сходно закононарушение, само че и за ново, по-тежко по своя темперамент.

За Окръжен съд – Бургас тези условия няма по какъв начин да не бъдат взети поради при преценка публичната заплаха на обвинения, защото са притеснителен сигнал за завършена към този момент психическа настройка у Симеон С. да реализира поставените си цели, без значение от незаконосъобразния темперамент на дейностите си.

Определението на Окръжен съд – Бургас предстои на обжалване или протестиране пред въззивна инстанция в тридневен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР