Окръжен съд-Благоевград промени мярката на задържания под стража Велко Тодоров,

...
Окръжен съд-Благоевград промени мярката на задържания под стража Велко Тодоров,
Коментари Харесай

Петричкото село Марикостиново отново настръхна: Скандалният кметски син Велко Тодоров смени решетките с домашен арест

Окръжен съд-Благоевград промени мярката на арестувания под стража Велко Тодоров, наследник на кмета на петричкото село Марикостиново, Гергана Тодорова. С решение на магистратите Тодоров, който преби грубо Г. Узунов от селото, към този момент си е вкъщи с мярка " домакински арест ".

Село Марикостиново още веднъж настръхна, в очакване на нови проблеми от Тодоров, против чийто дейности въстанаха жителите на петричкото село. Припомняме, че преди дни Тодоров и негов съизвършител пребиха измежду нощ Узунов, оставиха го беззащитен на улицата и се скриха.

После бяха арестувани. Жителите на селото обявиха изрично, че се опасяват от Тодоров, който редовно ги тормози и желаеха крути ограничения против него. Прокуратурата се задейства след изявления в медиите и заяви публично, че против сина на кметицата Гергана Тодорова – Велко, има общо 10 преписки и следствия.

" По шест от преписките, заведени във връзка сигнали и тъжби от разнообразни лица за действията на В. Т. (в т. ч. за побои, закани, грабеж), са постановени отводи от формиране на досъдебни производства. Досъдебното произвеждане за закана с ликвидиране е прекъснато ", написа в публично известие от прокуратурата.

През 2018 година Тодоров е наказан условно за закононарушение по превоза. След всичко това Велско още веднъж си е вкъщи с по-лека мярка за неотклонение.

Случаят с Велко е еднакъв със случая с прокурорския наследник в Перник, който бе арестуван едвам откакто за неговите побоища и гнет се заяви посредством медиите. Оказа се, че години наред закононарушенията му са били замитани, без значение от множеството тъжби против него.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР