Окръжен съд – Варна награди победителите в конкурса за ученическо

...
Окръжен съд – Варна награди победителите в конкурса за ученическо
Коментари Харесай

Окръжен съд-Варна награди победителите в конкурса за ученическо есе на тема ПРАВА и СВОБОДИ“

 Окръжен съд – Варна награди спечелилите в състезанието за ученическо есе на тематика " ПРАВ(ил)А и СВОБОД(н)И “, който беше извършен през април тази година. Инициативата беше част от обичайните събития в границите на Дни на отворените порти в институцията във връзка 16 април – Деня на българската Конституция. Награждаването беше отсрочено за началото на новата образователна година, поради рестриктивните мерки свързани с ковид, къобщиха от пресслужбата на съда.

Тричленно жури от съда прегледа получените есета и дефинира спечелилите, като критериите за оценка бяха езикова просвета, новаторска позиция и знания по тематиката.  

На първо място с цялостно единогласие беше отличена 14-годишната Николета Алексовска от СУ за филантропични науки и изкуство " К. Преславски “ от компетентност " Съдебна администрация “. Тя получи огромната премия - безжична колонка. Втората премия отиде при 18-годишната Камелия Добрева от Варненската комерсиална гимназия " Георги Ст. Раковски “, която ще се радва на нови слушалки. На трето място беше класирана 15-годишната Хаят Осман още веднъж ученик на Варненската комерсиална гимназия " Георги Ст. Раковски “, която получи ваучер от магазин " На мрачно “. Определена беше и една поощрителна премия на 16-годишната Анастасия Стоянова от Хуманитарната гимназия " К. Преславски “.  

Наградите бяха връчени от ръководителя на Варненския областен съд арбитър Марин Маринов, който подари на всички по един образец от Конституцията на България и грамота за присъединяване им в състезанието.  

" Благодаря Ви, че в тази сложна образователна година откликнахте и участвахте в състезанието, проведен от Окръжен съд – Варна. Надявам се тематиката да Ви е предиздвикала да се замислите какъв брой елементарно привикваме със свободите си, по какъв начин те постоянно вървят със отговорностите ни като жители. Познавайте своите права и свободи, бъдете виновни жители и спазвайте разпоредбите. Ролята на съда е за пази правото и в случай че всички разбираме какъв брой е значимо да бъдат спазвани законите ще живеем в едно подредено общество “ показа с младежите арбитър Маринов. 

След церемонията правосъдният админ на съда Мирослава Славчева срещна наградените с работата на деловодствата. Учениците имаха опция да посетят правосъдните зали и да научат повече за мястото и ролята на страните в правосъдния развой.

На фотографията: Председателят на Окръжен съд – Варна арбитър Марин Маринов дружно с спечелилите в състезанието за ученическо есе на тематика " ПРАВ(ил)А и СВОБОД(н)И “  Николета Алексовска (от ляво на дясно), Камелия Добрева, Хаят Осман и правосъдният админ на съда Мирослава Славчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР