Окръжен съд – Бургас е провел разпоредително заседание по дело

...
Окръжен съд – Бургас е провел разпоредително заседание по дело
Коментари Харесай

Порено заседание на съда по делото за касапницата на пътя Бургас - Созопол

Окръжен съд – Бургас е провел разпоредително съвещание по дело за породена гибел по несъобразителност, по което обвиняем е Камен Филипов.  

Припомняме, че Окръжна прокуратура – Бургас е внесла обвинителен акт на Камен Филипов за това, че на 28 февруари 2020 година, към 22.00 часа, на Главен път I - 9, след изхода от Бургас в посока кв. " Крайморие ", при ръководство на МПС — рейс марка " Мерцедес ", благосъстоятелност на компания със седалище и адрес на ръководство Истанбул, нарушил разпоредбите за движение  и позволил пътно-транспортно произшествие и по несъобразителност предизвикал гибелта на повече от едно лице.

Окръжен съд – Бургас конституира потърпевшите лица – М. Т., Н. Т., Г. Т. и С. Б. като частни обвинители в правосъдното произвеждане.

По искане на отбраната на подсъдимия и без възражения от страна на държавното обвиняване, поверениците и потърпевшите лица, съдът дефинира делото да бъде гледано по реда на Диференцираната процедура на Глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс – Съкратено правосъдно разследване, в хипотезата на член 371, т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. Камен Филипов призна всички обстоятелства, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази пред съда категорично единодушие да не се събират нови доказателства. Бургаският областен съд ще се употребява от доказателствата, събрани в досъдебното произвеждане и направените признания на подсъдимия при произнасянето на своята присъда.

Окръжен съд – Бургас удостовери наложената на подсъдимия мярка за неотклонение " Подписка ", като остави без почитание настояването на отбраната да бъде променена наложената мярка " Забрана да напуща рамките на страната ". Съдът удостовери и тази мярка за процесуална насила, като позволи Камен Филипов да напусне рамките на България за период от 1 месец, считано от 18 март до 02 май, с цел да посети Турция и получи доказателства, касаещи негови характеристични данни, удостоверение за съдимост и информации за нарушавания в Република Турция.

Защитата изиска на идващото правосъдно съвещание да бъде изслушан като очевидец турски жител, сътрудник на Камен Филипов.

Съдът отсрочи делото и насрочи идващото съвещание за 03 май.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР