Окончателното заключение в спора за намесата на Русия в американските

...
Окончателното заключение в спора за намесата на Русия в американските
Коментари Харесай

Путин: Сорос се меси навсякъде, но нима това е позиция на американската държава?

Окончателното умозаключение в разногласието за намесата на Русия в американските избори може да бъде направено единствено от съда, а не от разследващите служби на Съединени американски щати. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на  (видео в линка) в Хелзинки, където се организира срещата сред двамата.

„Ако Съединените щати са демократична страна, тогава окончателното умозаключение в подобен спор (относно хипотетичната интервенция на Руската федерация в изборите в Съединени американски щати – бел.ред.) може да бъде показана само от съда, а не от оперативните служби“, сподели президентът.

Той напомни, че за такава интервенция е упреквана компанията „Конкорд“, която се занимава с ресторантьорски бизнес в Русия. „Но те не съставляват съветската държава“, сподели Путин. Според него, даже в случай че тази компания в действителност се опита да повлияе на изборите, тогава в същото може да бъде упрекван и американския предприемача Джордж Сорос, само че във връзка с Русия. „Той на всички места се намесва, само че белким това не е позицията на американската страна? Не е“ – съобщи президентът – „Това е позиция на частно лице“.

Държавният глава на Руската федерация даде висока оценка на съдействието сред спецслужбите на Москва и Вашингтон. „ Работата на нашите служби за сигурност е доста сполучлива. Ние поддържаме продължаващото съдействие в региона на битката против тероризма и обезпечаването на кибернетична сигурност“, акцентира Путин.

„Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп засегна тематиката за съветската интервенция в американските избори. Трябваше да повторя това, което към този момент съм казвал доста пъти – съветската страна в никакъв случай не се е не възнамерява да се меси във вътрешните работи на Съединени американски щати “, безапелационен бе водачът на Кремъл.

Той разгласи, че е предложил на американския си сътрудник основаването на взаимна антитерористична работна група. „ Ще бъде потребно контактите по линиите на спецслужбите да бъда на систематична основа. Напомних на президента на Съединени американски щати за предлагането за основаването на антитерористична работна група “, съобщи Путин след договарянията с водача на Белия дом.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР