Окончателно – спират нощния транспорт в София до края на

...
Окончателно – спират нощния транспорт в София до края на
Коментари Харесай

Окончателно: Без нощен градски транспорт в София до края на 2020 г.

Окончателно – стопират нощния превоз в София до края на годината, реши Столичният общински съвет на сесията си на 24 септември. Беше несъмнено още от 1 октомври рейс 66 и рейс 63 до Витоша да станат целогодишни. Общинарите одобриха и смяна на транспортната скица в града, която се постанова както поради стартирането на третата линия на софийското метро, по този начин и поради удължената изключителна епидемиологична конюнктура.

Една от противоречивите точки в отчета е окончателното прекъсване на автобусна линия 306. Още от началото на изключителното състояние през март, рейсът не се движи. Аргументът на общината е, че маршрутът на 306 съвсем се припокрива с маршрута тролей номер 5.

" Тролейбусна линия номер 5 ще ѝ се усили пробегът, към " Младост " сега са ориентирани по 1000 км спомагателни на дневна база, по-добро транспортно обслужване ", съобщи Христиан Петров, общински консултант от ГЕРБ, представен от Българска национална телевизия.

В празнични дни интервалът на тролей 5 ще бъде понижен. А с цел да не се нарушава транспортното обслужване до Окръжна болница, се основава нова линия №3.

Автобусна линия номер 21/22 е единствената на територията на Столичната община, която обслужва две обитаеми места- Войнеговци и Подгумер. С приемането на този отчет, това ще се промени.

Именно за парите, които ще получи частният транспортьор за подобряването на услугата се скараха общинските съветници. Борис Бонев продължи да пита за какво компанията ще получава по 600 000 лева в допълнение след разделянето автобусните линии, вместо те да се дават на общинския транспортьор.

" Цената, на която ние ще получим тази услуга за възстановяване на обслужването на северните региони, е по-ниска от нашата друга единствена опция, която е от столичен автотранспорт ", изясни още Петров от ГЕРБ, представен от Българска национална телевизия.

Освен Борис Бонев срещу отчета се оповестиха и от Българска социалистическа партия. Според тях става дума за безсистемно и лобистко отдаване на концесии на държавно и общинско имущество в интерес на частни оператори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР