Окончателно решение на две съдебни инстанцииОтменена е глоба от 10000

...
Окончателно решение на две съдебни инстанцииОтменена е глоба от 10000
Коментари Харесай

Шефът на РЗИ Кърджали не е бил в конфликт на интереси

Окончателно решение на две правосъдни инстанции
Отменена е санкция от 10000 лева на КПКОНПИ

Директорът на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Кърджали Виктор Кирчев не е бил в спор на ползи. Това са постановили поредно две правосъдни инстанции - Административен съд-Кърджали и Върховният административен съд, които са отменили решение на КПКОНПИ като незаконосъобразно. Това оповестиха в писмо до “Труд ” юристите му Иво Тодоров и Дениз Исмаил.

През 2020 година КПКОНПИ заяви, че глобява Кирчев с 10 000 лева, защото за потребностите на РЗИ са купувани авточасти от компания, в която той е бил шеф и съучастник в предишното, а след това сдружението е благосъстоятелност на неговата брачна половинка.

И двете правосъдни инстанции обаче не откриват, че Кирчев е подписвал платежни нареждания със съзнанието, че съответните суми по тях са в интерес на комерсиалното сдружение, ръководено от обвързваното с него лице. Той не е взел участие констатирането на потребностите от авточасти, избора на доставчика и утвърждението на разхода. Не на последно място - Кирчев бил във фактическа разлъка със брачната половинка си от към 10 години, излиза наяве от постановените правосъдни решения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР