Окончателните данъци върху доходите от чужбина на местните физически лица

...
Окончателните данъци върху доходите от чужбина на местните физически лица
Коментари Харесай

Доходите от чужбина вече се декларират еднократно

Окончателните налози върху приходите от чужбина на локалните физически лица към този момент се заявяват един път годишно с подаването на годишна данъчна декларация за облагане на приходите, припомня Националната организация за приходите. Срокът за обявление и внасяне на дължимия финален налог за приходи, добити през 2017 година, е до 30 април 2018 година

До края на 2016 година дължимият финален налог за приходите от чужбина се внасяше настоящо, до края на месеца, идващ тримесечието на придобиването на приходите, и се заявяваше с подаване на декларацията за дължими налози по член 55 от Закона за налозите върху приходите на физическите лица. Отделно от това, получените през годината приходи се заявиха в Приложение № 8 на годишната данъчна декларация за облагане на приходите за годината на придобиването им.

От началото на 2017 година, както приходите, по този начин и дължимият за тях финален налог, подлежат на обявление от локалните физически лица единствено в годишната данъчна декларация. Данните се попълнят още веднъж в Приложение № 8.
Новият ред за обявление и внасяне на окончателния налог, изискуем от локални физически лица, се отнася за следните приходи, добити от източници в чужбина:
- дивиденти;
- ликвидационни дялове;
- лихви по банкови сметки;
- приходи от непринудено обезпечаване и застраховане;
- приходи, добити от подмяна на акции и дялове по отношение на превръщане на сдружения (по глава деветнадесета, раздел ІІ от Закона за корпоративното подоходно облагане), които се таксуват с финален налог.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог или в уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР