Около вредата от захарта съществува истинска параноя, наричана е бяла

...
Около вредата от захарта съществува истинска параноя, наричана е бяла
Коментари Харесай

Изкуствените подсладители – коварната отрова

Около вредата от захарта съществува същинска параноя, наричана е бяла гибел или сладка отрова. Затова от ден на ден хора, избират продуктите с изкуствени подсладители – хем сладко, хем здравословно. Действително ли е по този начин? Макар да е потвърдено, че нутрисуитът крие доста повече рискове за здравето от елементарната захар, по въпросът се мълчи, тъй като става въпрос за големи стопански ползи.

Пазарът на диетичните храни е същинска златна мина за хранителната промишленост. По-нискокалоричната храна е абсолютно желана пред обичайните артикули. Безалкохолни питиета с „ нула калории ” стават шлагер и записват в международен мащаб милиарди долари облага. Затова изкуствените подсладители се влагат във все множеството артикули, предопределени освен за диабетно болните, само че и за елементарният консуматор.

Най-разпространеният подсладител е аспартама. Шокиращото е, че точно на него се дължат 75% от всички следени до момента странични резултати от хранителни добавки, а върху етикетите на продуктите, които го съдържат, отсъства каквато и да е информация за вероятните опасности. Единствено върху някои безалкохолни питиета срамежливо участва надписът, „ съдържа източник на фениланин ”, което на елементарният консуматор не приказва безусловно нищо и служи само за измиване на ръцете.

Доколко са съществени заплахите от аспартама сами преценете. Въздействието му върху организма е сходно на отравянето с метилов алкохол, несъмнено в дребни дози, само че по тази причина пък редовно. И двете субстанции в тялото се разграждат до мравчена киселина и формалалдехид – доста мощни отрови, които убиват нервните кафези в организма.

Последствията са загуба на зрение, нарушавания в паметта, признаци сходни на множествена склероза – мускулни конвулсии, гърчове, виене на свят и главоболие, неоснователно безпокойствие. Това са единствено част от 92 странични резултата, които са следени при използването на аспартам. Съвсем не е инцидентно, че в последните 15 години се вижда взрив на неврологичните болести, това е времето, през което аспартамът се употребява всеобщо в хранителната промишленост.

За искащите да смъкват килограми може би всички тези рискове са без значение, щом им подсигуряват неограничена консумация на обичаните питиета без нито една калория допълнително. Да, в действителност в аспартама калории няма, само че все пак той води до затлъстяване, тъй като нарушава метаболизма в организма и форсира превръщането на въглехидратите в мазнини. Ето, на това се споделя диетична храна!

Въпреки научните доказателства за трайни увреждания от аспартама, той освен че не е неразрешен, само че и продължава да се влага във от ден на ден и повече артикули. Информационното затъмнение е най-успешният метод тези артикули да се продават. Същевременно непрекъснато сме облъчвани с изявления за вредите от обичайните артикули, и това за да ги сменяем с изкуствените им еквиваленти.

Едно обаче е несъмнено – до този миг не е основана изкуствена храна, която да е по-здравословна от естествената. Затова и са били и ще останат най-хубавите подсладители. А във всичко, на чийто етикет е написано „ без захар ”, бъдете сигурни, че има неестествен подсладител, най-вероятно аспартам. Пред него даже и „ бялата гибел ” – рафинираната захар, е за предпочитане.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР