Около селото има 27 винарски изби, но през лятото водата,

...
Около селото има 27 винарски изби, но през лятото водата,
Коментари Харесай

Швейцарски лозари експериментират в напояването

Около селото има 27 винарски мазета, само че през лятото водата, която се спуска от планинските ледници, става все по-оскъдна и Салгеш постоянно би трябвало да разчита на вода от прилежащите общини, с цел да напоява своите над 200 хектара лозя. Ситуацията е неустойчива. „ Имало е суша и преди, само че водата беше задоволително и не трябваше да се тревожим по какъв начин да я разпределим. Сега би трябвало да се организираме по-ефективно “, споделят от ръководството на водите в общината.

И го вършат. Идеята на новаторския план Lienne-Raspille е тотално възобновяване на близкия високопланински язовир, ситуиран на 1780 м надморска височина, който е в употреба от 1957 година Първият стадий е построяването на подземна тръбопроводна мрежа, която ще води в язовира водата, събрана от топенето на снега напролет. Вторият стадий планува създаване на тръбопроводи до нивите.

Проектът в Салгеш на стойност към Щатски долар 70 милиона стартира предишното лято. Финансирането е обезпечено от осем прилежащи общини, с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР