Около половин милион души са загинали в Ирак, Афганистан и

...
Около половин милион души са загинали в Ирак, Афганистан и
Коментари Харесай

500 000 жертви на войната на САЩ срещу терора от 2001 г.

Около половин милион души са починали в Ирак, Афганистан и Пакистан поради " войната против тероризма " на Съединени американски щати, стартирана след терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година, демонстрира изследване, представено от международни организации.

Изследването е на Института за интернационалните връзки " Уотсън " към Университета " Браун ".

В отчета се акцентира, че починалите са сред 480 000 и 507 000 души , макар че действителният брой на убитите евентуално е по-висок . От август 2016 година са убити повече от 110 000 души.

" Макар че войната против терора постоянно е подценявана от американската общност, медиите и законодателите, увеличеният брой на починалите алармира, че тази война е надалеч от намаляване, а по-скоро се ускорява ", се отбелязва в следствието.

Сред убитите са бунтовници, джихадисти, локални служители на реда, бойци, цивилни, американски и съюзнически бойци.

Авторите на проучването считат, че десетки хиляди цивилни може да са убити при отвоюването на Мосул и други градове от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), само че телата им най-вероятно няма да бъдат открити.

Между 182 272 и 204 575 цивилни са убити в Ирак, 38 480 в Афганистан и 23 372 в Пакистан . Близо 7000 американски бойци са починали в Ирак и Афганистан.

В отчета не са включени жертвите на болести, опустошения и други аргументи, които са вследствие на война.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР