Около двайсетгодишен чеченец е извършителят на терористичното нападение от снощи

...
Около двайсетгодишен чеченец е извършителят на терористичното нападение от снощи
Коментари Харесай

Чеченец отне живот и рани четирима с нож тази нощ в Париж

Около двайсетгодишен чеченец е причинителят на терористичното нахлуване от нощес с нож в оживения квартал край операта в Париж, при което един човек е почина, а четирима бяха ранени.
Нападателят, който съгласно последната информация е чеченец, роден през 1997 година, е бил убит незабавно след офанзивата нощес от чиновници на реда.
От ножа му е умрял 29 годишен мъж, а четиримата ранени към този момент са вън от заплаха. Бързата интервенция на полицията е предотвратиа още по-кръвопролитен сюжет, посочи парижкият прокурор Франсоа Моленс.
"До този миг имаме информация, че очевидци са чули мъжът да вика "Алах е популярен ". Случаят е стихотворец към този момент от антитерористичното звено към парижката прокуратура ", добави той.
Малко след офанзивата "Ислямска страна " пое отговорност за случилото се и разгласи, че причинителят е техен "войник ".
"Видях по какъв начин екипите се погрижиха за ранена жена, която разбрах, че е била намушкана. Имаше доста кръв, само че всички реагираха доста бързо. Жената беше в схващане, даже сподели нещо, само че тъкмо тогава чухме в далечината изстрели. Имаше доста полиция и разбрахме, че нападателят е бил обезвреден от тях ", описа пред Ройтерс свидетел на офанзивата, която се преглежда като терористично нахлуване.
Стотици хора останаха задълго блокирани в квартала, преди да бъдат евакуирани от мястото на драмата, където цяла нощ правосъдната полиция проверява случая.
"Всички мои мисли са с жертвите и ранените в офанзивата ", написа в Туитър френският президент Еманюел Макрон, както и акцентира че "Франция заплаща още един път цената на кръвта, само че няма да отстъпи нито крачка пред враговете на свободата ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР