Около десет търговски центъра в Москва са евакуирани заради бомбени

...
Около десет търговски центъра в Москва са евакуирани заради бомбени
Коментари Харесай

Вълна от бомбени заплахи в Русия, В Москва евакуираха 10 мола

Около 10 търговски центъра в Москва са евакуирани поради бомбени закани,

заяви представителят на градската работа за изключителни обстановки, представен от съветските медии.

„ Бомбени закани са получени в към 10 търговски центъра през днешния ден.

Посетителите бяха евакуирани от множеството от тях.

Сградите се ревизират “, разяснява той, като добави, че няколко мола към този момент са тествани и са възобновили естествената си работа.



В Санкт Петербург след сходни известия беше евакуиран комерсиалния център „ Пасаж “ в центъра на града, а във Волгоград беше евакуиран търговски център „ Мармелад “. Сутринта в Уфа след бомбена опасност беше подхваната евакуация на Колежа по статистика, информатика и компютърни технологии.

Фалшиви сигнали за сложени взривни устройства са регистрирани също в областите Ижевск, Уляновск и Свердловск.



По-рано телеграм порталът „ Маш “ заяви, че заради опасност от заложени бомби 700 души са били евакуирани от болница „ Пирогов “ в Москва, където се лекуват ранените от петъчния терористичен акт в концертната зала „ Крокус Сити Хол “. Според непотвърдена информация, оповестена на портала, в „ Пирогов “ е изпратено писмо за самоделни фосфорни взривни устройства с таймер.



Междувременно прокуратурата изиска от московски съд още трима мъже да бъдат арестувани под стража по отношение на терористичната офанзива в концертната зала, при която починаха повече от 130 души. Говорител на съда съобщи, че обвинените са членове на едно и също семейство.

Вече четирима мъже, за които се счита, че са взели участие в нападението, бяха упрекнати в тероризъм и им бе наложена мярка за неотклонение задържане под стража до началото на правосъдния развой. Те са застрашени от пожизнен затвор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР