Около десет килограма марихуана са иззети от полицаи в Пловдив

...
Около десет килограма марихуана са иззети от полицаи в Пловдив
Коментари Харесай

Около 10 кг марихуана са иззети от полицаи в Пловдив при спецакция

Около 10 кг марихуана са конфискувани от служители на реда в Пловдив при профилирана интервенция, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. 

В хода на профилирана интервенция против противозаконното произвеждане и разпространяване на опиати криминалисти от Трето районно ръководство разкриха две домашни оранжерии за марихуана в Пловдив и близко село. 

На адреса на мъж в регион „ Северен “ е открито изолирано помещение с построени системи за осветяване, отопление и вентилация, в което са се отглеждали голям брой канабисови насаждения в друг етап на развиване. При процесуално-следствените дейности са конфискувани и осем пакета подготвена продукция с общо тегло 782 грама, а също и нелегално притежавана пушка.

Същевременно лаборатория с сходно съоръжение е открита и в дома на жена от пловдивско село, където били основани удобни условия да виреят над 40 корена от растението. Допълнително са иззети и съвсем 260 грама суха зелена листна маса.

В резултат на професионалните дейности на проверяващи от същото районно ръководство е пресечена незаконната активност и на различен пропагандатор на нарткотици на територията на регионалния град. В жилището и автомобила му са открити огромно количество разфасовки с марихуана - общо над 2,8 кг. Сред конфискуваните материални доказателства при претърсванията са и електронни везни, седем електронни цигари със наличие на синтетичен канабиноид и четири епруветки със семена от рода на конопа. 

През седмицата е осъществена и сполучлива сходна акция от чиновниците на реда в Първомай, при която са иззети близо 6,2 кг марихуана. Наркотикът е открит под формата на пакети и в насипно положение в колата на престъпно проявен и осъждан водач, и при претършуване в жилището му, осъществено със подпомагане на служители на реда от ОД на Министерство на вътрешните работи – Хасково.

По случаите са формирани две бързи и две досъдебни производства под наблюдаване на Окръжна прокуратура – Пловдив. С разпореждане на наблюдаващ прокурор двама от причинителите са били привлечени като обвинени и приведени в ареста за 72 часа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР