Около 8600 зрелостници полагат държавен зрелостен изпит по БЕЛ от

...
Около 8600 зрелостници полагат държавен зрелостен изпит по БЕЛ от
Коментари Харесай

Около 8600 зрелостници полагат матура по БЕЛ от сесията август - септември

Около 8600 зрелостници поставят държавен зрелостен изпит по БЕЛ от сесията август - септември. На нея се явяват тези, които не са били позволени на минали сесии, по някаква причина са пропуснали изпитите или са получили слаба оценка при предходно явяване. Изпитният вид беше генериран тази заран в Министерството на образованието и науката в наличието на заместник-министър Емилия Лазарова.

Изпитът по български език и литература е разграничен на три модула. Първите два са по 60 минути, а третият - 120 минути. За учениците със специфични просветителни потребности са планувани до 30 минути в допълнение за първите две елементи, а за третата - до 60 минути повече.

Утре е втората наложителна матура. За учениците от профилираните гимназии тя е по предмет по желание, а за тези от професионалните – за придобиване на професионална подготовка (в частта по доктрина на професията).На 28 август ще се проведат спомагателните държавни зрелостни изпити по избор.

Максималният брой точки на всяка от матурите е 100. Изпитът се счита за изискан при най-малко 30 точки, които са за оценка " Среден (3) ". Резултатите ще бъдат оповестени до 8 септември.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР