850 все още са в неизвестност след пожарите в Мауи, каза кметът

...
Около 850 души все още са в неизвестност след опустошителните
Коментари Харесай

Около 850 души все още са в неизвестност след опустошителните горски пожари в Мауи, каза кметът на окръг Ричард Бисен.

Над 1200 души, които са били в списъка на изчезналите, са намерени в безопасност, каза г-н Бисен в понеделник, очаква се предупредителните числа да варират.

Потвърдено е, че сто и четиринадесет души са загинали.

Президентът Джо Байдън е планиран да посети острова за първи път след смъртоносните пожари, обхванати по-рано този месец.

Пожарите унищожиха по-голямата част от историческия град Мауи Лахайна и пожарите са сега се смята за най-лошото природно бедствие в историята на щата Хавай.

"Животът ни се промени завинаги и нещата няма да бъдат същите", каза г-н Бисен във видео актуализация, публикувана в социалните медии. „Това, което ще бъде същото, е начинът, по който се грижим един за друг, докато скърбим и преминаваме през това заедно.“

Към днешна дата 27 от починалите са били идентифицирани и 11 семейства са били уведомени, каза той.

Подробности за това кои са жертвите започнаха да излизат през последните дни - засега те включват запален музикант, и любящи баби и бащи.

Музикант и любяща баба сред жертвите на Хаваите Идентифицирането на жертвите на горските пожари на Хаваите може да отнеме години

Г-н Бисен каза, че в някои отношения цифрата от 850 изчезнали е „положителна новина“, защото отбелязва спад от повече от 2000 след пожарите.

Той помоли онези, чиито близки са все още изчезнали, да предоставят ДНК проба, за да помогнат в търсене за възстановяване.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР