Около 80 000 туристи са блокирани в морския курортен град

...
Около 80 000 туристи са блокирани в морския курортен град
Коментари Харесай

80 000 туристи са блокирани в морския курортен град Саня в Южен Китай

Около 80 000 туристи са блокирани в морския курортен град Саня в Южен Китай, откакто управляващите го оповестиха за огнище на COVID-19 и постановиха локдаун, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Целта беше да се спре разпространяването на ковид в града на тропическия остров Хайнан. Ограниченията влязоха в действие рано тази заран, откакто през вчерашния ден бяха доказани 229 случая на ковид. Днес бяха регистрирани още 129.

Управляващата в Китай комунистическа партия се придържа твърдо към метода " нула коронавирус ", което слага страната в засилващо се несъгласие с останалия свят. Заради огнище на епидемията, появило се наскоро в Шанхай, управляващите затвориха напълно за два месеца най-големия град в Китай, като блокираха милиони хора и предизвикаха тежки провали на националната стопанска система.

Управлението на жп превоза в Саня забрани продажбата на билети, през днешния ден бяха анулирани всички полети.

Туристите, които желаят да отпътуват от Саня, би трябвало да имат негативен резултат на пет Пи Си Ар теста, направени в продължение на седем дни, обявиха управляващите.

Междувременно хотелите ще предложат на гостите си 50% отстъпка за интервала на локдауна, сподели на брифинг представител на градската администрация.

Затварянето става в пика на туристическия сезон в Саня, прочут с плажовете си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР